Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Házhozszállítás

Blog
2018.09.22 19:31

Elektromos kerékpár akkumulátor töltése | Hogyan?

Az áruházunkban kapható Ritar Power töltőket zárt ólomakkumulátorokhoz fejlesztették ki, mely egy 3 lépcsős technológiával tölti az akkumulátort ( gyorstöltés, csökkenő áramú töltés, csepptöltés).

Ezek a töltők tesztelve vannak az ismert, forgalmazó megjelöléssel ellátott akkumulátorokon ( Ritar Power, Long ) és a legtöbb kerékpár márkán ( Ztech, polymobil, tornádó, Sellő, lofty ).

Szakmai tippek szakemberektől, melyeket Ön már ma alkalmazhat.

 

Pár szempont, amire figyelnünk kell

 1. Csak belső térben, száraz helyiségben használja a töltőt!
 2. A töltő hálózati csatlakozóját mindig a dugónál fogva húzza ki az aljzatból!
 3. Tilos letakarni működés közben!
 4. Az akkumulátor töltőt élettartama lejártával ne dobja hulladéktárolóba, juttassa el elektronikai hulladék gyűjtőhelyre a szakszerű és környezetbarát ártalmatlanítás céljából!

Mi az elektromos kerékpár töltés menete?

1. Csatlakoztassa a akkumulátor töltő kimeneti csatlakozóját az akkumulátor sarujához. Ellenőrizze, hogy a megfelelő csatlakozót köti-e az akku + és – saruihoz. Az általunk forgalmazottt Ritar Power akkumulátor töltő készülék a kimeneti rövidzárlat és a fordított polaritású csatlakoztatás ellen elektronikusan védett, a helyes csatlakoztatást követően indítható a töltés. Az akkumulátor töltő hálózati csatlakozóját dugja be a hálózati aljzatba. Túlságosan lemerült akkumulátor észlelése esetén a Ritar töltő piros villogással jelzi, hogy még nem kezdte meg a töltést, csak a töltési folyamat beindítási előtti ún. pingelésnél tart. A tényleges töltés ezt követően kezdődik meg folyamatos piros jelzés mellett.

2. Ha a töltő 1-es számú kijelzője piros színnel világít, azt jelzi, hogy az akkumulátor gyors-töltése folyik. Amikor a kijelző piros színről zöld színre vált, akkor e pillanatban éri el a töltési folyamat azt a mA (miliamper) értéket, amelyre gyárilag kalibrálták. Ez az érték 300-500 mA között van. Mi a szervizünkben ezt az értéket fogatdjuk el ideálisnak. Alacsonyabb mA értéknél történő lekapcsolás esetén túltöltésről, magasabb mA érték lekapcsolása esetén alultöltésről beszélünk. Ezt az mA intervallumot tapasztalati úton állapítottuk meg. A régi tipusú akkumulátor töltőknél gyakran találkozunk olyan meghibásodással, amikor a lekapcsolás túl hamar történik, például 600 mA töltőáram elérésekor. Ekkor rendszeresen nem tölti fel eléggé az akkumulátort a töltő, ami szulfátosodás általi kapaitáscsökkenéshez vezet. Egy idő után hiába látjuk, hogy akkumulátorunk látszólag változatlan méretű, valójában sokkal kisebb része működik, az öregedés folyamata előrehaladtával elérkezik minden elektromos kerékpár tulajdonos rémálma, a túltöltés eseménye.
3.Az akkumulátor alaptöltése megtörtént és impulzus csepptöltéssel töltődik tovább. Célszerű ilyenkor még 1-2 órán át az impulzus csepptöltést folytatni.

4. Ha befejeződött az akkumulátor töltése, húzza ki a töltő hálózati csatlakozóját, majd vegye le az akku mindkét sarujáról a töltő csatlakozóját.

Mi a különbség a folyamatos töltésű és a ciklikus alkalmazások között?

Szünetmentes táp akkumulátor 3,9kg ( bal) vs elektromos kerékpár akkumulátor 4,2kg (jobb)

A folyamatos töltés felhasználás feltétele, hogy az akkumulátornak,  időkénti merítések mellett, folyamatosan töltődnie kell. Ilyen felhasználási környezet a szünetmentes tápegységekben található akkumulátorok környezete. Ezek az akkumulátorok akár 50%-kal is olcsóbbak, mint ugyanakkora Amperórás elektromos járművekbe gyártott testvérének. Tehát a folyamatos töltésű, és az elektromos kerékpárba gyártott ciklikus akkumulátor között ránézésre semmi különbség nem látszik. Még az Amperóra jelzése is lehet azonos, viszont a szünetmentesbe gyártott akksi néhány hónap alatt behal az elektromos kerékpárunkba. Nem egy kereskedővel találkoztam, akik noname (névtelen) szünetmentes akkumulátort cimkéznek “Manci néni villanybicikli boltja” </div></div></div>
            <div class='page_page_blog_back'><a href=<<< Vissza

Webáruház készítés