Vérnyomásból adomány, Tartalomjegyzék


vérnyomásból adomány

LifePak 15 Csak pár napja érkezett haza Imre bácsi a kórházi kezeléséről, amikor furcsa rosszullét tört rá. Nem volt étvágya, hasi fájdalmakra panaszkodott a családtagjainak.

vérnyomásból adomány

Vérnyomásból adomány telt az idő, Imre bácsi állapota folyamatosan romlott. Kiderült, hogy elkapott egy fertőzést a kórházban, amit a krónikus légúti betegségtől legyengült szervezete képtelen volt legyőzni.

vérnyomásból adomány

Megismerve a bácsi kórelőzményét — 15 éve COPD-s, azaz krónikus obstruktív légúti betegségben és 10 éve a bal szívfél elégtelenségében szenved —, csak idő kérdése volt, hogy szükség lesz a segítségünkre — meséli dr.

Szőcs Mónika, a mentés vezetője. Egy hét alatt Imre bácsi állapota súlyosbodott.

vérnyomásból adomány

Vérnyomásból adomány tünet követte a másikat: alig evett, hasmenése volt, ettől kiszáradt, ezáltal a légúti betegség tünetei fokozódtak, tudati beszűkülés jelei mutatkoztak, mígnem sorozatos ájulások miatt riasztottak bennünket. Mire kiértünk, a bácsi három órán belül háromszor esett össze. A szemünk előtt alakult ki a súlyos légzési nehézsége.

vérnyomásból adomány

Minden másodperc számított, azonnal intubáltuk, megkezdtük az infúziós kúrát és a keringés támogatását. Szerencsére nálunk volt a Lifepak 15 defibrillátor, amellyel megmértük a beteg vérnyomását, EKG-t készítettünk, és a véroxigénszintjét is figyelemmel kísérhettük.

A gép segítségével a tökéletes lélegeztetést is ellenőrizhettük. Miután Imre bácsi állapotát sikerült stabilizálnunk, elszállítottuk a fogadó kórházba, ahol nem sokkal később már javult vérnyomásból adomány az állapota. A Lifepak 15 defibrillátort februárjában adományoztuk a csillaghegyi mentőállomásnak.

vérnyomásból adomány

Azóta számtalan megmentett élet igazolja, hogy milyen nagyszerű adományozóink nagylelkűsége. Adományával segítse munkánkat, hogy még több mentőállomást támogathassunk korszerű életmentő eszközökkel!

ZYO Magas vérnyomás csökkenés és Önvalóban mélyülés