Vegetáriánus hipertónia


A szakemberek 39 korábbi kutatás eredményeit vonták górcső alá.

vérnyomásmérő magas vérnyomás ellen a hipertónia kezelésére szolgáló legújabb gyógyszer

A 18 országra kiterjedő hipertóniavizsgálatok több mint 21 ezer résztvevő bevonásával készültek. Vegetáriánus hipertónia JAMA Internal Medicine című folyóiratban közölt metaanalízis eredményei szerint a hús nélküli étrendet folytató embereknek egyenletesen alacsonyabb és egészségesebb a vérnyomásértékük.

aeroszolok magas vérnyomás ellen nehézség a fejben gyengeség magas vérnyomás

Vegetáriánus hipertónia amerikai betegségmegelőzési és járványügyi központ CDC szerint a hipertónia az agyi érkatasztrófa, a szív- és a vesebetegség, valamint a megrövidült várható élettartam vezető kockázati tényezője. A magas vérnyomás minden harmadik felnőttet érinti az Egyesült Államokban — olvasható a LiveScience című tudományos-ismeretterjesztő portálon.

magas vérnyomás prosztatagyulladásból gyógyítsa meg a magas vérnyomást vízzel

A mostani eredmények szerint a vegetáriánus étrendek a szisztolés vérnyomásérték 6,9 pontos és a diasztolés nyomás 4,7 pontos süllyedésével voltak összefüggésben. Néhány résztvevő esetében a növényi alapú étrendek jobban csökkentették a vérnyomást, mint a hipertónia kezelésére felírt vállfájdalom magas vérnyomás, és az utóbbinál esetlegesen jelentkező mellékhatásoknak is híján voltak.

cukorbetegség magas vérnyomás tachycardia valemidin magas vérnyomás esetén

Ez nem vegetáriánus étrend, de gazdag a zöldségekben és korlátozza a húsfogyasztást, különösen a vöröshúsok és felvágottak bevitelét. A magas vérnyomást már jó ideje a sóban és telített zsírokban gazdag táplálkozással, az elhízottsággal, a mozgásszegény életmóddal, az alkoholfogyasztással és vegetáriánus hipertónia dohányzással hozzák összefüggésbe. A szakemberek szerint a növényi alapú étrendekben alacsonyabb a telített zsírok és a só aránya, de magas a káliumtartalmuk, ami ellensúlyozni tudja a táplálékkal bevitt túl sok só hatását.

A kutatók szerint ugyanakkor az analízisnek vegetáriánus hipertónia pontja, hogy nem tesz különbséget a különböző vegetáriánus étrendek — többek közt az összes állati eredetű terméket tiltó, illetve a tojást, illetve tejtermékeket megengedő liberálisabb diéták — között, illetve az egyes étrendek vérnyomásra gyakorolt hatásait sem taglalja.

m unokatestvér hipertóniában magas vérnyomás elleni sportolás

A szakemberek reményei szerint ezt a hiányosságot további tanulmányokkal pótolni tudják a jövőben. Ezek is érdekelhetik.

magas vérnyomás étkezési táblázat 6 diéta magas vérnyomás esetén